Om oss

Vi är Lena Halaouate och Mehd Halaouate.

2001 reste vi till Indonesien första gången. Då var det 5 veckors semester på Papua som gällde. Papegojor lockade oss dit och fågelförälskelsen lever fortfarande! Vi drömde om att få se fikonpapegojor i naturen. Inte nog med att vi fick se dem – vi har också bra bilder på dem. Förälskelsen vidgades till indonesiskt djur- och natur-liv i stort.
Mehd fotograferar mängder och har tagit några riktigt unika fågelbilder i östra Indonesien, med tyngdpunkt på Papua och Sumba. Bl.a. har han en bild på paradisfågeln Long-tailed Paradigalla (kan inte det svenska namnet) i sitt bo. När den bilden togs visste man inget om hur eller när på året denna arten häckade.
Efter semesterresan 2001 flyttade vi till Yogyakarta på Java 2004. Sen dess har vi bott från och till i Indonesien och just nu (2013) håller vi på att flytta från Java till Bali.
Vi startade en souveniraffär på Java 2008, som vi drev i tre år. Till slut kände också vi av den dåliga världsekonomin och var tvungna att stänga affären. MEN vi är fortfarande här med fåglar och fågelskådning som fokus. Vi har skådat i princip hela Indonesien med undantantag för Borneo och Sumatra. (Borneo står på listan för december 2013)
I toppmenyn hittar du några spännande fågelskådarresor, som vi komponerat. Det kommer förhoppningsvis till fler resor efter hand. Självklart kan vi hjälpa dig med en specialdesignad resa också – kortare eller längre.
Snart kommer det en tvåveckors resa till Halmahera, Sumba och Timor.

Vad lämnade vi i Sverige? Vänner, familj, hyggligt avlönade jobb och en fungerande infrastruktur! Men vi lämnade också fruktansvärd stress, långa långa arbetsdagar, kyla och regn.
Vad flyttade vi till i Indonesien? En makalöst vacker natur, tropiskt klimat, bra mycket sämre (om någon) lön men också ett mindre stressfullt liv. Självklart saknar vi familj och vänner i Sverige och Marocko – men vi kommer ju hem ibland och hoppas också på att få besök ibland.

1 tanke på “Om oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s